1 kilo kırmızı pancar
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 litre su
1,5 çay bardağı sirke
Pancarların yapraklarını ve saplarını kesin. Pancarların kabuklarını soyup ister elma dilimi gibi ister halka halka dilimleyin. Yıkayıp 1/2 litre suda hafif yumuşayana dek haşlayın. Pişmesine yakın tuz, şeker ve 1 çay bardağı sirkeyi katın. Pancarlar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Ateşten almaya yakın 1/2 çay bardağı daha sirkeyi katın ve altını kapatıp soğutun.
Bu tarz turşu Türkiye'de yapılanlardan çok daha tatlı ve sarımsaksız. Benim damak tadıma çok uydu. Bu nedenle kışın bizim evin olmazsa olmazlarındandır. Denemekten çekinirseniz buyurun bize. Denemesi bedava!
Not:
Alman usulü pancar turşusunda yapraklar ve sapları kullanılmıyor. Ben yapraklarını börek içinde ya da salata olarak kullanmayı tercih ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder