14 Nisan 2012 Cumartesi

VİŞNELİ KEK






MALZEMELER
1 bardak şeker
200 gr. yumuşak tereyağı
6 yumurta (küçük)
1 paket kabartma tozu
6 kahve fincanı un
1 kavanoz vişne konserversi (Ben yaın hazırlamıştım.)

Önce yumurta ve şekeri çırpalım. Ardından yağı ekleyip tekrar çırpalım. Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek yumurtalı karışıma koyalım. Kelepçeli kalıbı yağlayıp hamuru boşaltalım. Üstüne vişneleri dizip 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Fırından çıkarınca 10 dakika kalıpta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkaralım. Tel bir ızgaranın üstünde soğuyana dek bekletelim. Çırpılmış kremayla birlikte servis edelim.


Çırpılmış Krema İçin:

1 paket krema (soğuk)
1,5 kaşık toz şeker

Derin bir ölçü kabında 3 dakika kadar katılaşana çırpalım. Keklerimizin yanında servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder