14 Nisan 2012 Cumartesi

ANNEMİN ZEYTİNLİ ÇÖREĞİ(ZEYTİNLİ EKMEK)

 
 
 
         Annemin harika tariflerinden biri daha… Bunu ilk yaptığımda eşim ve rahmetli kayınvalidem zeytinli çöreğime âşık olmuşlardı. Alman kayınvalidem tarifi aldıktan sonra, sürekli yapıp derin dondurucusunda saklıyor, canı çektiğinde mikrodalgada ısıtıp afiyetle yiyordu. Bugün onun anısına yapıyorum çöreğimi. Nur içinde yat Mama Ursula! Seni hep seveceğim. Her zaman aklımdasın canım ikinci annem…




MALZEMELER:
3,5 bardak un (Bir yumurta sarısı üstüne sürmek için ayrılacak.)
1 bardak yoğurt
1 bardak zeytinyağı ya da herhangi sıvı yağ ya da erimiş margarin
1 bardak çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
Biraz tuz (Ağız tadınıza göre ekleyin)
Bir demet taze nane ya da 1 kaşık kuru nane
5 adet taze soğan
1 pak. kabartma tozu


Bütün malzemeler yoğrulur. Yağlanmış küçük bir tepsiye-örneğin 30 cm çapında- yayılıp 10 dakika dinlendirilir. Ayrılan yumurta sarısını sürülüp 170–180 derecede önceden ısıttığımız fırında üstü güzelce kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun.
 




Not:
Hamur kek hamurundan daha katıca ama çok yumuşak bir hamurdur. Lütfen aldanıp da daha fazla un eklemeyin. Hamuru toparlamakta çok zorlanırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder