MALZEMELER:
1 bardak artmış pilav ya da 1 çay bardağı pirinç
1 et suyu tableti
2 küçük kabak
1 yumurtanın sarısı1/2 limonun suyu
Rende kaşar
Kıyılmış maydanoz ve dereotuBirkaç kaşık sıvı yağ
Bir bardak pilavı 3 bardak suda kaynatın. kanayında kabuklarıyla rendelenmiş kabağı ekleyip 5 dakika pişirin. Daha fazla pişirmeyin ki vitamini ölmesin. Ateşin üstünden alın çorbayı. Kaynaması geçince yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbaya ekleyin. Eğer çok koyuysa 1 bardak daha su koyabilirsiniz. Tabağa aldığınızda üstüne önce ot, ardından da kaşar koyup 1 tatlı kaşığı taze zeytin yağını döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder