29 Şubat 2012 Çarşamba

KIRMIZI MERCİMEK YEMEĞİ




 


Bunu annemden öğrenmiştim ve kış aylarında çok sık yaptığım çorba-yemektir. Artık ne derseniz o olsun.

MALZEMELER:
1 bardak kırmızı mercimek
1 kuru soğan 2 kaşık zeytinyağı
2 domates (Domates yoksa kullanmak zorunda değilsiniz.)50 gr. kıyma (1 avuç kadar)
1 kasık salça

½ limonun suyu
4–5 bardak sıcak su (İsterseniz etsu tableti de kullanabilirsiniz.)

Üstüne:
Kuru nane

        İnce kıyılmış soğanla kıymayı az zeytinyağında kavurunuz. Ardından küçük doğranmış domatesleri katınız. Domatesler azıcık piştiğinde salçasını katıp kavurunuz. Ardından 4 bardak su koyup kaynatınız. Kaynayan salçalı suya mercimekleri katıp iyice yumuşayana kadar pişiriniz. Mercimekler eriyene dek pişiriyoruz. Pişince yarım limonun suyunu ekleyip nane ekleyip ateşten alınız. İsterseniz naneyi biraz yağda yakıp katabilirsiniz; ama o zaman daha kalorili oluyor. Böylesi daha sağlıklı diye düşünüyorum. Eğer çorbanın kıvamının fazla olduğunu düşünüyorsanız 1 bardak su daha koyabilirsiniz. 10 dakika dinlendirdikten çorbamız sofraya gelmeye hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder