20 Şubat 2012 Pazartesi

KARAKÖY POĞAÇASI



 

Poğaçaların hası, en lezzetlilerinden. Yapmazsanız çok şey kaybedersiniz...
MALZEMELER
Hamuru için

1 bardak yoğurt
1/2 paket yaş maya
180 gr. margarin (eritilmiş)
1/2 bardak zeytin yağı
1 yumurtanın beyazı
5-6 bardak un
1,5 tatlı kaşığı tuz

İçine:Lor, maydanoz (Ben göz kararı yapıyorum.)

Mayanın hazırlanması için:Mayayı ufalayıp iki parmak sıcağa yakın su, 2 kesme şeker koyup ezin. Üstüne 1 kaşık un koyup maya kabarana dek 15 dakika kadar mayayı sıcak bir yerde bekletin.

HAZIRLANIŞI:
Yumurta beyazını, yağları, yoğurdu ve tuzu bir yoğurma kabının içinde karıştırın. Mayayı da ekledikten sonra azar azar unu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 30-40 dakika sıcak bir yerde bekletip cevizden biraz daha toplar yapıp içini koyun. Tepside de bir müddet mayalandırın. Ardından orta ısılı bir fırında pişirin. Altı üstü kızarınca alın. Ilınınca servis yapın. Çok lezzetli ve bereketli bir poğaça. Bu tarifle iki tepsi poğaça oluyor. Herkese tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder