İzmir'de hava rüzgarlı olmasına rağmen çok sıcak. Mutfakta klimanın şart olduğu yerlerden biri bu şehir. Değil yemek pişirmek, bir Türk kahvesi pişirmenin bile işkenceye döndüğü bu günlerde zaman almayan, kolay yemeklerle geçiştiriyorum günü. Zor tarifleri havaların soğuduğu, kendimi cehennemde hissetmediğim günlerde pişireceğim. Şimdilik basit tariflerle yetinmeli. Bu tariflerden biri de benim tontoş arkadaşım Esin'imin yalancı profiterolü. Yoğun kakao tadını sevenler için harika bir tarif.
Muhallebisi İçin
5 kaşık kakao
1 kaşık pirinç unu (tepeleme)
1 kaşık mısır nişastası (tepeleme)
3 kaşık un
2 bardak şeker
1 kilo süt
Ayrıca:
100 gr. margarin,
4 yumurta
1 paket ekonomik boy cicibebe
2/3 bardak soğuk süt ( Süt kremasıyla ben daha çok beğendim.)
1 poşet krem şanti
Tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştıra karıştıra pişirin. Altını kapadıktan sonra 100 gr. margarini muhallebiye karıştırın. 4 yumurtayı beyazlaşana kadar 5 dakika çırpıp sıcak muhallebiye ekleyin. Tepsiye 1 paket cicibebe bisküvisini koyup üstüne tatlıyı döküp yavaşça karıştır. Tatlı soğuyunca süt ya da süt kremasıyla çırpılmış krem şantiyi üstüne yay. Buzdolabında soğut. Cidden nefis bir tatlı ve Esin’im inanılmaz lezzetli yapar. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder