Harika komşularım var. Hani varlıkları bile size güç veren cinsinden... Eşimin doğum gününde ben çalıştığım için harika bir hazırlık yapıp eşime doğum günü yemeği verdiler. Harika mezeler, mangal ve rakı eşliğinde muhteşem bir akşam geçirdik. Bu salatayı ilk kez yedim. Melahat Abla'mın yaptığı nefis salatalardan biriydi. İlk kez yedim, son kez olmamasını umuyorum ablaların güzeli.
Ölçüler göz kararıdır...
Malzemeler:
250-300 gr. kadar menengiç filizi
1/2 bardak haşlanmış kuru börülce
Sosu:
Zeytinyağı
Limon
Tuz
(1/2 limon suyu, tuz, 3-4 kaşık zeytinyağı yeterli olacaktır.)
Yapılışı:
Menengiçler iyice yıkanır. Kaynar suya atılarak haşlanır. Soğuk suyla şoklanarak soğumaya bırakılır. İsteğe göre haşlanmış börülce eklenir. Üzerine tuz, zeytinyağı, limon suyu eklenir. iyice karıştırılarak tatların birbirine geçmesi sağlanır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder