31 Mart 2015 Salı

KURUTULMUŞ ETLİ FIRIN MANTAR



 
Mantarla değişik bir şey denemek istiyordum. Bu da hem pratik bir yemek oldu hem de evdeki malzemeleri değerlendirdim. Bir taşla iki kuş anlayacağınız...
 
Malzemeler:
300 gr. büyük mantar
50-100 gr. kadar kurutulmuş et ya da çemensiz pastırma ya da tütsülenmiş et (küçük küçük doğranmış)
1/2 paket süt kreması
50 gr. rende kaşar
1-2 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı

Yapılışı:
Mantarları saplarını koparıp küçük bir peçete ya da fırçayla mantarları temizleyin. Mantarları borcama dizip içini hazırlamaya başlayın. Önce ince doğranış sarımsak ve kurutulmuş etleri zeytinyağında güzelce çevirelim. Üstün süt kremasını dökelim ve bir taşım kaynatıp kapatalım. Önce sosun içindeki etleri mantarların çukur kısımlarına dolduralım.



Mantarların üstlerine de tavadaki krema sosunu dökelim.  Mantarların içinin ve dışının sosa bulanması çok önemli. Bu yemeğin lezzetini artıracaktır.


Mantarların üstüne kaşar peynirini serpip 170-180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirelim. Sıcak sıcak soframıza getirelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder