8 Mart 2015 Pazar

ÇULLAMA BÖREĞİ









 Ege Bölgesi'nden yine harika bir tarif. Bu tarifi annem bir gazeteden kesip vermişti. Gerçekten çok basit, doyurucu bir yemek; ayrıca çok da sağlıklı. Ispanak ve ısırgan miktarını kendi keyfinize göre ayarlayabilirsiniz. Doğrusu çökelek koymak istememiştim; ama beyaz peynirim kalmamıştı ve alışverişe çıkmaya da üşendim. Ben de kendi yaptığım çökeleği kullanmaya karar verdim. Çökelekle harika oldu; ama bence beyaz peynirle daha muhteşem olur. Damak zevki yani, size ne hitap ediyorsa onu kullanın. Önemli olan yapmak ve bundan da keyif almak...
Malzemeler:
1 bardak su
1 şişe maden suyu
2 yumurta (Büyük)
Peynir (100 gr. tulum+ 3 tepeleme kaşık çökelek)
Isırgan (Kendi topladığım yarım demet kadar ısırgan)
Ispanak (Kendi bahçemizden topladığım 1,5 demet kadar ıspanak)
Un (16-17 kaşık un)
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Tercih ettiğiniz miktarda ısırganı ve ıspanağı yıkayıp ince ince kıyıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuzla ovup üzerlerine zeytinyağını gezdiriyoruz.  Ardından su, maden suyu ve yumurtaları çırpıyoruz. 1/2 tatlı kaşığı tuz koyup karıştırdıktan sonra azar azar un ekliyoruz. Hamur krep kıvamında akışkan olmalı. Ardından karışıma kıydığımız ısırgan ve ıspanakları ve peynir rendesini ekliyoruz.  İyice karıştırdıktan sonra yağladığımız tepsimize döküyoruz. 200 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz. Sonra fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis ediniz.
Not: Un miktarını dikkatli ayarlayın. Benim yumurtalarım çok büyük olduğu için 16-17 kaşık aldı.


PEYNİRLE KARIŞTIRILMIŞ HALİ

HAMURUN KIVAMINI GÖREBİLİRSİNİZ



HAMURLA OTLAR KARIŞIRKEN


TEPSİDE

FIRINA KONMADAN ÖNCE

FIRINDAN ÇIKARKEN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder