Annemin harika ellerinden harika bir yemek daha. Antakya'da eminim daha farklı bir şekilde yapıyorlardır. Annem televizyonda görüp öğrenmiş bu yemeği. O da yeni şeyler denemeye bayılır. Bu en son öğrendiği yemeklerden biri. Biz ailecek çok sevdik, hatta bayıldık.
Malzemeler:
1/2 kg. kuzu eti
1,5 bardak suda bekletilmiş nohut
1 kg. arpacık soğan
1 baş sarımsak
Tuzlu yoğurt (1 bardak kadar) yoksa normal yoğurt
Normal yoğurt kullanıyorsanız 1 kaşık un
Üstüne: Yağda yakılmış nane, pul biber (Bu sizin damak zevkinize kalmış.) Biz 4 kaşık zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2 tatlı kaşığı nane kullandık.
Kuzu etini ve nohutu 1 litre kadar suda pişirelim. Bu arada arpacık soğanı ve sarımsakları soyalım ve 4-5 kaşık yağda kızartalım ve yağını süzüp kaynayan etlere koyalım. Onlar da yumuşayana dek pişirelim. Ateşten alalım. O ilk sıcağının gitmesini bekleyelim. Ardından tuzlu yoğurda yemeğin suyundan alarak ılıştırıp yemeğe ekleyelim. Tekrar ateşe oturttuğumuz yemeği bir taşım kaynatıp ateşten alalım. Tuzunu kontrol edelim. Bu arada nane ve biberi yağda kızdıralım. Çorbamıza ekleyelim.
Not: Biz anneanneme pul biber dokunduğu için tabaklara aldıktan sonra biberli karışımı üstüne döktük. Yemeğin suyu et ve nohut pişerken çok azalmışsa su ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder