22 Şubat 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

 

 
 
Yine kıyıda köşede unutulmuş bir tarif. Zeytinyağlı yemekleri sevenler için harika bir yemek...

Malzemeler:
3 adet küçük boy kabak
2 kaşık zeytinyağı
2 domates
5-6 diş sarımsak
1 orta boy soğan
3 adet kesme şeker
1-1,5 çay kaşığı
1/2 çay bardağı su

Ayrıca:
2 kaşık zeytinyağı
Kıyılmış maydanoz ve dereotu (Arzu ettiğiniz miktarda)

Kabakları güzelce yıkayalım ama kabuklarını soymadan halka halka dilimleyelim. Soğanı yemeklik doğrayalım. Sarımsakları ayıklayalım ve sarımsaklar büyükse birkaç parçaya keselim. domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Orta boy bir tencereye önce kabakları koyalım. Üstüne soğanı, sarımsağı, kesme şekerleri koyalım. En üste domatesleri, tuzu ve suyu ve yağı koyup hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirin.
 
 
Not: Domatesleriniz suluysa ayrıca su koymak zorunda değilsiniz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder