Hibeş, Antalya’ya özgü et yemeklerinin yanına eşlik eden bir sos aslında. Bu sefer benim nohut salatama girdi. Daha sonra hibeş sosunun daha bol malzemeli tarifini havalar ısınıp mangal yaptığımızda veririm artık. Bu ölçüler salata için uygun…
1 bardak haşlanmış nohut (İsteyen haşlanmış, konserve nohut da kullanabilir.)
½ demet roka
2-3 adet taze soğan
Hibeş Sosu İçin:
3-4 tatlı kaşığı tahin
3-4 tatlı kaşığı ılık su
½ limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Öncelikle sosu hazırlayalım. Tüm malzemeleri karıştırıp tuzunu da ayarlayalım. Salatamız için rokayı ve taze soğanı ince ince kıyalım ve nohutla birlikte geniş bir salata kâsesine koyalım. Sosumuzu üzerine gezdirip güzelce karıştıralım. Etin yanında servis edelim.
Not: Ben ızgara tavukla servis ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder