24 Şubat 2015 Salı

FIRINDA YUMURTALI PIRASA



 
 

Hem protein hem de vitamin almak zorundayım. Ben de sebze ve proteini karıştırmayı tercih ediyorum. Pırasanın en lezzetli hallerinden biri.

1/2 kilo pırasa
1 büyük soğan
150-200 gr. kıyma
2-3 kaşık zeytinyağı
2 kepçe dolusu domates sosu ya da 3-4 orta boy domates
1/2 kaşık domates salçası
Tuz
1 çay bardağı su
3-4 yumurta

Pırasaları temizleyip güzelce yıkayalım. 4'e böldüğümüz pırasaları ince ince doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Kıyma ve soğanı 2 kaşık yağla birlikte güzelce kavuralım. Bu işlem kısık ateşte 10-15 dakika sürebilir. Kıymanın suyunu çektirelim. Ardından yıkanmış, doğranmış pırasaları tencereye alalım. Yine kısık ateşte güzelce kavuralım. Bu işlem de 10-15 dakika sürebilir. Ardından domates sosunu koyalım. Salçayı ve suyu koyup su çekene dek pırasaları pişirelim. Tuzunu kontrol edelim. Sonra orta boy bir borcama alalım. Yumurtaları derin bir kabın içinde biraz tuzla güzelce çırpalım. Hepsini pırasalı harcın üstüne dökelim. 175 derece fırında güzelce kızarana dek pişirip sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

 


FIRINDAN YENİ ÇIKTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder