27 Aralık 2014 Cumartesi

ÜZÜMLÜ DÖKME KURABİYE



Tarif Dr. Oetker'in hamur kabartma tozunun arkasındaydı. Hem kolay hem de lezzetli bir tarif ve verdikleri her tarif şahane oluyor.
MALZEMELER:
1,5 çay bardağı pudra şekeri
100 gr. margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 bardak elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 bardak kuru üzüm
1 bardak ceviz (Ben fındık koydum.)
1 tatlı kaşığı tarçın (Ben kömbe baharatı koydum.)



1,5 çay bardağı pudra şekeri, 100 gr. margarin, 1 yumurtayı güzelce mikserin hamur karıştırıcı uçlarıyla çırpın.. Ardından 1/2 su bardağı yoğurt, 2 bardak elenmiş un ve 1 paket kabartma tozunu koyup 4 dakika daha çırpın. Ardından üzüm ve cevizi koyup karıştırın. Koyu kek hamuru gibi olacak hamurumuz. Bu hamurdan yemek kaşığıyla ceviz büyüklüğünde hamur alıp başka bir kaşıkla da yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun. 175 derede 20-25 dakika pişirin. Hamur hafifçe yayılacak ama çok güzel kabaracak. İlk sıcaklığı gittikten sonra alıp deneyebilirsiniz. Nefis, nefis, nefis... Eşim öyle diyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder