19 Temmuz 2011 Salı

TARÇINLI ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


 
 

İşte bir tarçınlı tarif daha!


MALZEMELER:
1 kilo barbunya
1 büyük boy ya da 2 orta boy soğan
4 büyük domates
1 çubuk tarçın
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1–1,5 çay bardağı zeytinyağı


Fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye alın. Küçük doğranmış soğan ve domatesleri koyup karıştırın. Ardından şekeri, tuzu domatesi ve çubuk tarçını koyup bir kez daha karıştıralım ve hiç su koymadan domatesler suyunu salıp çekene dek pişirelim. Çok fazla karıştırmayalım ki barbunyalarımız ezilmesin. Suyunu çekince altını kapatıp yemeği servis kabına koyup soğutun. Soğuyunca servis yapın.





NOT: Bir dahaki sefer ½ çay bardağı yağ koyup şeker yerine Stevia’yla tatlandıracağım. Bakalım tadı nasıl olacak.

Stevia için bakınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder