Etin ve Et Suyunun Hazırlanışı:
3-4 kuzu boynu
1 litre su (eti haşlamak için)
Eti tuz eklemeden kısık ateşte haşlayınız. Köpüklerini almayı unutmayalım. Et suyumuzun kötü bir rengi olmasın. İsterseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. Ben bir gece önceden haşlayıp et suyunu soğuttum. Ertesi gün eti kemiklerinden ayırdım ve küçük parçalara ayırdım.
Çorbanın Hazırlanışı:
2 silme kaşık un
3 kaşık sıvı yağ
4 bardak et suyu
3 kaşık sıvı yağ
Ayıkladığımız etler
Sıvıyağı bir tencereye alalım. Unumuzu koyup kısık ateşte kavuralım. Ardından 4 bardak soğutulmuş et suyunu koyalım. Karıştırarak koyulaştıralım. Unu silme kullandığımız için çok koyu olmayacak kıvamı. Ardından içine etleri koyup 3-4 dakika daha kaynatalım. Tuzunu kontrol edelim. Ateşten alalım.
Meyanenin Hazırlanışı:
1 yumurtanın sarısı
1/2 kaşık yoğurt
1/2 limon suyu (Bazı limonlar çok sulu oluyor. O zaman yarım limonun suyu fazla gelebilir.)
2 tatlı kaşığı un
Meyanenin malzemelerini bir kapta güzelce çırpalım. Çorbadan bir kepçe alıp karıştıralım. Daha sonra meyaneyi karıştırarak çorbaya yedirelim. Çorbayı tekrar ateşe koyup karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım. Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder