1,5 bardak un
1,5 bardak nişasta (Buğday ya da mısır nişastası)
1,5 bardak toz şeker
200 gr. tereyağı ya da margarin
1 limon suyu ve limonun kabuğunun rendesi
1 çay kaşı karbonat ya da 1 paket kabartma tozu
Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Yumurtayı şekerle çırpın. En az 5 dakika çırpılması gerekiyor. Daha fazla çırpılırsa daha iyi olur. Daha sonra yağı ekleyin. Limon kabuğunu, elenmiş un ve nişaştayı katın. En son limon suyu ve karbonatı bir su bardağına karıştırıp hamura katın. Kabartma tozu kullanıyorsanız un ve nişastayla birlikte hamura katınız. Uzun baton kek kalıbını yağlayıp hamuru dökünüz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriniz. 40-45 dakikada pişiyor; ama herkesin fırını farklı pişirdiği için ara ara kontrol ediniz. Fırından çıkarında 5-6 dakika kalıbında bırakıp sonra soğutmak için bir telin üstüne alınız. Soğuyunca üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz. Ben böyle bir kek yaptığımda ince dilimler halinde derin dondurucuda saklıyorum. Acil misafirler için iyi oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder