Bu tarhanayı ilk kez Munise tattırmıştı bana. Bayılmıştım tadına. Bu sene denemelik yapayım dedim. Seneye ticaretine başlarım ben bunun.
½ kg. un
1 tatlı kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı karanfil
2 tatlı kaşığı tuz
Süt
Unu eledim. Damla sakızını, karanfili ve tuzu birlikte dövdüm Eleyerek una karıştırdım. Yavaş yavaş sütünü karıştırarak sert bir hamur yaptım. Üstünü örterek beklemeye aldım. Ertesi günü çok gevşedi, yavaş yavaş un ekledim ve böylece hamuru sertleştirdim. 4–5 gün içinde ekşidi. Küçük parçalara ayırdım ve hafifçe kuruttuktan sonra kevgirden geçirdim. Bu tarhana biraz iri taneli olacak. Bir hafta kadar kurutup bez torbaya aldım. Kış gelince nasıl yapıldığını da yazarım. Hım, çook lezzetliiiiii!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder