5 Eylül 2011 Pazartesi

FASULYELİ PİLAV , DİBLE YA DA HER NEYSE...


 
 İşte size harika bir Karadeniz yemeği...
 
1bardak pirinç (Yıkanıp 5 dakika sıcak suda bekletilmiş.)
1 domates
1 orta boy soğan
10–15 adet taze fasulye (Küçük küpler halinde doğranıp 7 dakika haşlanmış)
¼ çay bardağı zeytinyağı
 

1 bardak sıcak su


Domatesinizin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayınız. Soğanlara da aynı işlemi uygulayınız. Ardından soğanları yağda öldürüp domateslerini katınız. Domatesler suyunu çekene dek karıştırarak pişiriniz. Haşlanmış fasulyeleri ve pirinci de koyup birkaç dakika kısık ateşte karıştırınız. Tuzunu ve suyunu koyup hiç karıştırmadan tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriniz. Dinlendirip öyle servis ediniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder