Garip bir bitki bu…Tuzlu, çalı gibi…Tatsız, itici, incecik dallarından bu kadar lezzetli bir salata çıkacağını kim tahmin edebilir ki?
2 demet deniz börülcesi
2 demet deniz börülcesi
Zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
Limon suyu
Deniz börülcelerini güzelce yıkayıp kumundan tozundan arındırıp tuzsuz, kaynayan suya atın. Pişene kadar kaynatın. Pişince suyunu süzüp soğutun. Soğumuş deniz börülcelerini sıyırarak kılçıklarından sıyırın. Ardından sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla tatlandırın. Tuzu size yeterli gelmediyse biraz tuz ekebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT:
Deniz kıyısında yetişen bir bitki olduğu için oldukça tuzlu; ama tiroit için çok faydalı olduğunu okumuştum bir yerlerde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder