Ceren'in diğer tarifi... Çok lezzetli bir börekti.
MALZEMELER:
3 topan patlıcan (orta boy)
3–4 soğan
4–5 biber (Acı biber de katarsanız çok lezzetli olur.)
3–4 domates
5 yufka
Arasına sürmek için:
Süt+ zeytinyağı+su+ tuz karışımı (1 kâse yapın. Yetmezse yeniden yapabilirsiniz.)
Üstüne:
1 yumurta+yoğurt+süt+tuz (1 kâse)
YAPILIŞI:
Önce böreğin içini hazırlayın. Patlıcanları alacalı soyup soğan, biber ve bir miktar yağla kavurun. Doğranmış domatesleri katıp iyice suyunu çekene dek pişirip soğuyun. Tepsiyi yağlayın ya da yağlı kâğıt serin. Ardından aralarına sütlü karışımdan serperek iki adet yufkayı tepsiye döşeyin. İçin yarısını yayıp üçüncü yufkayı yerleştirin. Üstüne sütlü karışımdan yayıp kalan içi döşeyin. Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışım serpip tepsiye yerleştirin. Böreği dilimleyip yumurtalı sütlü karışımı böreğin üstüne döküp 170–180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder