6 Ağustos 2011 Cumartesi

LORLU BİBER (EKŞİMİKLİ BİBER)

 

Trakyalıların çok sık yaptığı, bayıla bayıla yediği bir yiyecektir.  Bizim evde de sık sık pişirilir. Kahvaltı için harika bir seçenek. Denemenizi öneririm.

MALZEMELER:
4 uzun yeşilbiber (Biberler daha küçükse 6–8 biber olabilir.)
2 büyükçe sulu domates
2 kaşık zeytinyağı (Daha fazla yağ kullanılabilir.)
½ kg. lor

YAPILIŞI:
Biberleri yıkayıp halka halka doğrayın. 2 kaşık yağla, kısık ateşte, biberleri kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri koyup pişirin. Domatesler iyice eriyince lorunu koyup birkaç dakika karıştırarak pişirin. Sıcak ya da soğuk yiyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder