21 Temmuz 2011 Perşembe

CEREN’İN KEKİ

 
       


Tatile girdiğimden beri dün ilk kez evden çıktım. Çalıştığım okulda en çok sevdiğim arkadaşlarımdan Ceren’i ziyaret ettim. O da İzmir’in bu nemli sıcağında mutfakta baygınlık geçirmeden bizim için harika şeyler hazırlamış. O tariflerden önce Ceren’in yaptığı harika kekin tarifini verelim.
 

MALZEMELER:
3 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak yağ
3,5 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İçine: kakao ve üzüm

            Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra yoğurt ve yağı da ekleyip iyice karıştıralım; ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Hamurun bir kısmını kek kalıbına döküp kalan bölümüne kakao ve üzümü karıştırıp kalıptaki hamurun üstüne döküp hafif karıştıralım. 150–175 derecede pişirelim.

NOT: Kek oldukça hafifti. Kakao koymadan da hazırlanabilir. Ceviz, fındık gibi başka malzemelerle de zenginleştirilebilir. O sizin hayal gücünüze kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder