19 Temmuz 2011 Salı

BAHÇELERDE BÖRÜLCE OYNAR GELİN GÖRÜMCEEEEE!

 
 
        TARATOR SOSLU BÖRÜLCE SALATASI (Unlu Taratorlu)

Bütün bir kış, tazesi için özlemle beklediğim üç sebze var: enginar, bamya ve taze börülce. Semt pazarı bizde salı günleri kurulduğu için tazecik sebzeciklerin ve meyveciklerin beni beklediğini düşünerek yola koyuldum; ama bugün hava öyle de sıcaktı ki asfalta yapışmadan önce börülce almayı başarabildim.

MALZEMELER:
1 kilo taze börülce
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağı
1 limonun suyu
1 kaşık un
Tuz

Börülceyi tuzlu suda haşlayıp süzelim. 4 diş sarımsağı, limon suyunu ve yağı rondoda çekelim Un ve tuzunu koyup bir kez daha karıştıralım. Koyu kıvamlı bir sos olmalı. Ardından karıştırabileceğimiz derinlikte bir kaba koyduğumuz börülcenin üstüne döküp güzelce karıştıralım. Limon ve tuzunu kontrol edip soğuk servis edelim. Afiyet olsun.

NOT: Un yerine 2 kaşık ufalanmış bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz; fakat ben unla daha çok seviyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder