17 Eylül 2011 Cumartesi

LUTENİTSA


 
 


Harika bir kahvaltılık… Hanımı Bulgaristan’dan olan bir beyin ölçülerini vermeden anlattığı bu tarifi Lezzet dergisinde gördüm. Elimdeki malzemeye göre yaptım; ama sonuç harika…

½ kg. patlıcan (közlenmiş)
½ kg. havuç (haşlanmış)
1 kg. salçalık kırmızı biber (közlenmiş)
3 kg. domates (soyulmuş, doğranmış)
2 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı tuz
½ çorba kaşığı şeker
1 baş sarımsak (ince ince, halka halka doğranmış)
1 çay bardağı sıvı yağ

NOT: Benim yaptığımda biber 2 kilo, domates 2 kilo 250 gr.dı. Evde ne kadar varsa onu kullandım. Sonuç yine de harika oldu.

            Közlenmiş patlıcan ve biberi doğrayalım. Doğranmış domates, haşlanmış ve doğranmış havuçlarla birlikte robottan geçirelim. Büyük bir tencereye aldığımız malzemeleri kaynatmaya başlayalım. Önceleri çok sulu olabiliyor. Mutlaka kapağı kapalı ve kısık ateşte kaynatalım. Suyunu çektirelim. Kapatmamıza bir yarım saat kala sirkesini, tuzunu, şekerini ve sarımsağını koyalım. Ateşten alınca yağını koyalım, güzelce karıştırıp kavanozlara koyalım. Buzdolabında saklayalım.

NOT: Ben el blenderi ile birkaç kez tencere kaynarken de malzemeyi ezdim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder