6 Nisan 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ (KLASİK TATLAR)




Klasik yemekleri pişirmeyi seviyorum. Bu da ara ara yaptığım lezzetlerden biri.
Malzemeler:
1 büyük kereviz
3 büyükçe patates
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
1/2 bardak su
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı:
Kerevizi ve patatesi soyup elma dilimi gibi soğanı da küçük küpler halinde doğrayalım. Havucun kabuklarını soyup verev doğrayalım. Tüm malzemeyi koyup söyle güzelce karıştıralım. Kısık ateşte iyice suyunu çekip yalnız yağ kalıncaya kadar pişirelim. İster ılık ister soğuk servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder