10 Mart 2015 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KEŞKEK (KOLAY USUL)




Daha önce derin dondurucu için hazırladığım ve tarifini yayınladığım buğdayla yaptım. Çok da lezzetli oldu. Eşim daha sık yapmamı istedi. Eee, emir büyük yerden! Yaparız artık...

Malzemeler:
2 bardak suda bekletilip az haşlanmış buğday
4 bardak su
300 gr. kadar kuzu eti
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak haşlanmış nohut
(Evde yarım bardak kadar bulgur kalmıştı. Ben ziyan olmasın diye onu da kattım.)
İsterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Ben koymadım.
Üstüne: Yağda yakılmış kırmızı biber
Bütün malzemeyi koyup düdüklü tencerede 45 dakika pişirin. Ocaktan alınca tahta bir kaşıkla iyice ezin. Üstüne yağda yaktığınız kırmızı biberi koyup servis yapın. Afiyet olsun.

Yazarın Notu: Bu tarif elbette gerçek keşkek gibi olmayabilir; ama yine de çok lezzetli bir tarif hem de besleyici ve doyurucu. Bir dahaki sefere etleri yarı yarıya haşlayıp öyle koyacağım. etlerin daha fazla ezilmesini istiyorum.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder