16 Şubat 2015 Pazartesi

TURP OTU FİLİZİ PİZZASI





Hava şahaneydi bu hafta sonu. Hemen ot toplamaya giriştim. Bulabildiğim otları toplayıp hemen kolları sıvadım. Sanırım bütün hafta ot salatası, ot kavurması, otlu omlet yiyeceğiz.
İlk otlu tarifim çok eski arkadaşım Arzu'nun sitesinden daha önce de yaptığım turp otu filizi pizzası...  Orijinal tarifi görmek için http://arzueser.blogspot.com.tr/ adlı bloğu ziyaret edebilirsiniz.
Malzemeler:
Kendi ellerimle topladığım turp otu filizi ( Taze olarak 2 tabak kadar)
1 soğan
Tuz
1/2 çay bardağı  zeytinyağı
8 patates (Benim patateslerim küçüktü.)
4 yumurta
Kızarmak İçin:
Sıvıyağ
Önce patatesleri soyalım, halka halka doğrayalım. Kızgın yağda kızartalım. Bu arada güzelce yıkadığımız turp otu filizlerini doğrayalım ve zeytinyağıyla birlikte yavaş yavaş kavuralım. Ardından ay biçiminde doğradığımız soğanları da otlara katıp güzelce kavuralım. 1/2 çay bardağı kadar su koyup kısık ateşte suyunu çekene otlar yumuşayana dek pişirelim. Tuzunu ekleyip ocaktan alalım.

Bir tavaya patateslerin yarısını dizelim. Üstüne kavrulmuş turp otu filizlerini koyalım. Otların üstüne kalan patatesleri dizelim. En üstü için yumurtaları biraz tuzla birlikte çırpalım. Tavadaki otlu patatesli harcın üstüne dökelim. altı kızarıncaya dek pişirelim. Bir tabakla veya tepsiyle çevirip diğer tarafını da pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.



Yazarın Notu:

Çok bereketli ve bir o kadar da lezzetli bir omlet aslında.




TURP OTU FİLİZİ











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder