Malzemeler:
200-250 gr. mantar (küçük doğranmış)
2 bardak pirinç (yıkanmış pirinç)
3 bardak tavuk suyu
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı (Daha fazla da kullanabilirsiniz.)
Karabiber
Yapılışı:
Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayalım. Ben sıcak suda bekletmiyorum. Yıkanmış pirinçleri sularının iyice süzülmesi için kenara alalım. Yağın yarısını tencereye koyalım, doğranmış mantarları birkaç dakika kavuralım. Yağın geri kalanını ve pirinçleri de koyup birkaç dakika kavuralım. 3 bardak sıcak tavuk suyunu döküp bir tutam karabiber atalım. Tuzunu kontrol edip kapağını kapatalım. Pişene dek hiç karıştırmayalım. Pişince 15-20 dakika demlendirip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder