8 Ocak 2015 Perşembe

KARNABAHAR OGRATEN YA DA KARNABAHAR BÖREĞİ GİBİ BİR ŞEY




Beşamel sos olmadan da ograten olur mu olur! Ben yaptım oldu.
Malzemeler:

1 küçük karnabahar
1 bardak yoğurt
2 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık un
1,5 çay bardağı kaşar rendesi (Daha fazla kullanabilirsiniz. Ben buna 1/2 bardak kadar lor da koydum.)
Tuz,
Kırmızı toz biber,
1 tatlı kaşığı karbonat (yemek sodası),
Birkaç damla limon suyu


 Yapılışı:
Karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Çiçek çiçek ayırıp fırın kabına alın. Diğer tüm malzemeyi çırpıp karnabaharın üstüne dökün ve kasar peynirini serpin. Üzerine küçük margarin parçaları koyup toz biber serpin. Önceden ısıtılmış 190°li fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirin.  Afiyet olsun!


Not: Ben margarin, kırmızı toz biber kullanmadım. Evde lorum vardı. ½ bardak da lor koydum.  Buradaki en önemli noktalardan biri unu koyduğunuzda karıştırmadan önce karbonatı unun üstüne koyup onun üstüne limon suyunu sıkınız ki karbonat işleme girsin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder